Nyhetsbrev 3

Relaterad video

2011-08-27

Hoppas ni haft en bra sommar. Här kommer det tredje nyhetsbrevet från TTT, Text till Teckenspråk. Nu är vi inne i sista delen av SDR:s tvååriga projekt. Projektet vill tacka för alla synpunkter som kommit in kring översättningarna, vilket har varit till stor hjälp i vårt utvecklingsarbete.

Första delen i projektet handlade om uppbyggnad, den andra delen om löpande verksamhet och kvalitetsarbete. Den tredje och sista delen fokuserar vi på framtiden och projektets fortlevnad. Vi har samarbete nu med en statlig myndighet som vill ta in TTT i sin verksamhet. Vi kommer inom kort att ha ett strategiskt möte för att samordna uppvaktningar hos socialdepartementet och kulturdepartementet. Målet är att regeringen skall bifalla vår önskan om att verksamheten blir permanent och finansieras av staten. Myndigheten som vi nu samarbetar med är talboks- och punktskriftsbiblioteket TPB, de har redan idag översättningsverksamhet till punktskrift och ljudband för synskadade och personer med dyslexi och andra läshinder. TPB har redan idag fått ett utökat ansvar av regeringen där ansvaret för att översätta teckenspråkig litteratur finns med i regleringsbrevet som styr TPB.

Om vi får ett positivt besked, efter vår uppvaktning hos departementen, kommer vi att ansöka om en förlängning av TTT som projektform till dess att regleringsbrevet från regeringen är färdigt. Så fort regleringsbrevet är färdigt så kommer projektet att avslutas och verksamheten blir permanent. Självklart håller vi tummarna för att verksamheten blir permanent. Så fort vi får besked kommer vi att informera om detta.

Vi har under projekttiden sett att det finns ett behov. Det har kommit en hel del frågor om tjänsten, som är en gratis service till de som vill ha den. Många som använt TTT återkommer med fler beställningar. Om ni är osäkra på hur översättningarna går till ta kontakt med projektet:

Beställningar och frågor:
E-post: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Bildtelefon: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Samordnare: (Lagt in 2012-09-13 = Fr.o.m. 1 augusti 2012, ny samordnare, läs längst ner)
E-post: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Bildtelefon: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Mot slutet av året är det dags för rapport från år 2 som kommer att finnas tillgänglig både i text och på teckenspråk. Projektet löper på som tidigare.

Välkomna med era beställningar till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller med post till:
Sveriges Dövas Riksförbund, TTT
Förmansvägen 2
117 43 Stockholm

Ha en fortsatt trevlig höst!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2012-09-13
Anders Johansson har slutat och projektet har fått en ny samordnare, Leif Ulfsparre. Presentation om honom finns under "TJÄNSTER" (Se huvudmeny).

Skriven av  Redaktör TTT Senast redigerad den 2012-09-14

           © Sveriges Dövas Riksförbund - Text till Teckenspråk